вторник, 3 октомври 2017 г.

Колко струва да се отиде на бригада в САЩ?

Колко струва бригадата в САЩ?

За програмата Work and Travel USA едно от основните правила е - колкото по-рано се запишеш, толкова по-евтина ще ти бъде програмата, ще имаш по-голям избор от работни оферти и повече време да се подготвиш - да си изтеглиш изпитите, да събереш нужните пари и т.н.

Такси по програмата Work and Travel USA се променят обикновено в началото на всеки месец. Обикновено агенциите започват записване в началото на месец септември като тогава и най-често през октомври цените са еднакви и най-ниски. След това таксите започват да се увеличават с $30-$80 на месец.


$630 - $680 - със самостоятелно намиране на работна оферта

$360 - $390 - доплащане за работна оферта, осигурена от агенцията посредник и спонсорите

Вариантите са финансиране на бригада освен с лични спестявания са със студентски кредит и с данъци от предишна бригада, на която си бил.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ И РАЗХОДИ



Такса SEVIS - $35. Представлява задължителна такса, която се плаща за регистрация, че си влязъл в САЩ.

Такса визово интервю в Американското посолство - $160

Самолетен билет – в зависимост от дестинацията. Сумата е между 1200 лв и 2200 лв в зависимост от дестинацията дали е на Източното, Западното крайбрежие или пък е в Ценралните Щати или Аляска. Най-скъпи са билетите за Западното крайбрежие и най-вече за Аляска. Важно е и с коя агенция си на бригада. Примерно Usit Colours е и туристическа агенция, която предлага допълнителни отстъпки за студенти и цената на самолетен билет с тях вероятно ще бъде с между $100 и $250 по-ниска спрямо другите агенции, които не предлагат директно билети.

Джобни - препоръчаната от US Department of State сума е $800. Препоръчвам ти да си вземеш сума близка до тази, особено, ако нямаш осигурена квартира. Ако имаш квартира, а и особено, ако си бил и преди на бригада можеш да си вземеш и доста по-малко пари, дори под $500.


Няма коментари:

Публикуване на коментар