вторник, 3 октомври 2017 г.

Какви са възможните работни позиции на бригада в САЩ?

Какви са възможните работни позиции на бригада в САЩ?


Отлично ниво на английски език  
  •  Host/ess / хост/еса имаш високо ниво на английски и не желаеш да се спукваш от тежка работа - това е отличен вариант за теб! Носиш менюта и поздравяваш клиенти, а понякога ще получаваш и бакшиш! 
Заплащане 10-12 $ на час.
  •  Busser / помощник – сервитьор Бъсърът предимно понага на сервитьорите като накрая получава процент от бакшиша. Отсервира масите и ги подготвя за следващите посетители, от време на време си говори с клиентите. Тук ти трябва не отличен, но добър английски.
Заплащане 5-6 $ на час + бакшиши.

  •  Server / сервитьор мечтаната работна позиция за повечето студенти на бригада. Сервитьор в Америка е престижна работа. Бакшишите стигат до 300 $ на ден, отделно от заплащането на час. За да е справедливо, твърдата ставка на час е по-ниска от заплащането на другите.
     
Заплащане 2,13-2,75 $ на час + доста добри бакшиши

  •  Рецепционист - тук ти трябва отлично ниво на английски. Работата не е тежка, носиш хубава униформа, изисква се да си любезен и да си готов с всеки отговор на въпрос. Когато нямаш работа можеш дори да си четеш нещо. 

Заплащане 9-11 $ на час


работа като сервитьор на бригада в сащ

Средно ниво на английски език  – работа в магазин:

    • Sales Assistant / Retail Sales / продавач-консултант – заплащането на час е по-високо, но няма бакшиши. Понякога ще нареждаш стока, а друг път ще си обслужваш клиенти, а трети път ще скучаеш, чакайки да мине работната смяна и ще ти плащат за това!
     
 Заплащане 11 - 12 $ на час.

    • Cashier / касиер - ако не си добър с математиката – не се притеснявай! В Америка всичко е направено супер улеснено и всеки може да се справи с всичко! Цял ден си стоиш на касата, а компютър ти смята рестото. Американците са свикнали да плащат с карта, така че дори и това не бива да те тревожи. Понякога някои магазини/пекарни поставят т.нар. Tip Jar, буркан в който клиентите оставят бакшиш колкото преценят, а в края на смяната го делите с колегите.
      Средно заплащане 10-11 $ на час.  
     
     
     
    работа в магазин на бригада в сащ

     
    Начално ниво на английски език – работа в хотел, увеселителен парк или в кухня, спасители: 

  • Housekeeper – камериер/ка – чистиш стаи на хотели или вили, често гостите ти оставят бакшиш! Подобна работа е и Laundry Attendant – работа в пералното помещение. В някои хотели заплащането може да е на стая, а не на час. Съответно колкото си по-бърз и сръчен, толкова повече пари ще спечелиш
 Заплащане 8.50 $ на час. 
  • Line Cook – готвач студена/топла кухня - Не умееш да готвиш? Не се притеснявай тук няма нужда да си готвач. Американската кухня е предимно Fast Food, а за по-сложните задачи си има професионални готвачи. Вероятно ще можеш да си похапваш и опитваш от излишните неща.
Заплащане 10-11 $ на час.      
  • Prep Cook - От теб ще се изисква да режеш, мелиш, стържеш и т.н. Заплащането е същото като на Line Cook-a. Разликата е, че той е част от „поточната линия“ на ястията, а ти правиш заготовки, които са нужни за по-големи неща. 
  •  Dishwasher - мияч на съдове -  Dishwasher-ът пък само пуска съдомиялната машина, като нарежда мръсната посуда и след това взима измитите съдове и ги подрежда по местата им.
Заплащане 10-12 $ на час.
  
Работата в кухня има и други положителни страни. Обикновено е забавна и никак не сложна, плаща ти се на час независимо дали ресторантът е пълен или празен.

  • Game /Ride / Park Attendant – служител в увеселителен парк -  Забавляваш се, докато пускаш някоя въртележка на постетителите или следиш кой се качва на влакчето на ужасите. Вероятно си виждал американски филми, където тинейджъри отиват на среща в лунапарк. Трябва да знаеш, че макар вероятно всеки ден да си на различно място в парка е доста вероятно да ти доскучава.
Заплащане 9-10 $ на час.
  •  Lifeguard – спасител - наслаждаваш се на слънцето, хващаш тен и си седиш,  ти плащат за всичкото това "усилие"! За да бъдеш спасител на бригада в САЩ трябва да изкараш спасителски курс в България предварително, но не се тревожи – той е само 3 дни. Ако знаеш да плуваш, ще ти е изключително лесен и приятен. Курсът е сертифициран от Американския Червен Кръст.  
  Заплащане 9-10 $ на час.

работа като спасител на бригада в сащ

1 коментар:

  1. Браво, добра статия! Заслужава си четенето. Доста хора заминават на позиции, за които не знаят дори какво означават.

    ОтговорИзтриване