вторник, 10 октомври 2017 г.

Коя е най-добрата агенция за бригада в САЩ?

Коя е най-добрата агенция за бригада в САЩ?


Често мои приятели ми задават въпроса "Коя е най-добрата агенция за бригади в САЩ?" Отговарям им, че зависи от това, какво търсят. 

На първо място е важно да провериш списъка на американското посолство в САЩ за компаниите, които имат разрешение за провеждане на програмата. Има фирми, които нямат разрешение и използват допълнителни посредници - Не използвайте тях! Ще се наложи да платите в последствие много повече от обявената цена, а е възможно и да имате сериозни проблеми, защото няма да имат работни разрешителни. Колкото по-голяма е една агенция в общия случай получава най-много работни разрешителни. Обикновено Usit Colours има разрешителни и през май месец, Интеграл до април, Orange до март, а Cool Travel до началото на годината, но всяка година нещата се променят. Обикновено малките агенции свършват работните си разрешителни до края на годината и се налага да ги взима от големите агенции срещу заплащане. Ако не успеят да ги затупят и сте записан с подобна компания ще ви се наложи да се отписвате в последния момент и да се запишете с друга агенция или да не заминете на бригада.
 
Безспорен лидер на пазара е Usit Colours България, със сайт www.gotousa.bg. Имат най-много работни оферти, офиси, специалисти, които не се занимават с 10 различни неща, а изцяло с бригади, добър сайт и ниски цени. Лично аз съм ходил 3 от 4-те години, в които съм бил на бригада с тях и никога не са ме разочаровали. Това не означава, че ако се запишете на бригада с тях гарантирано всичко ще ви е перфектно, защото много от нещата зависят от вас. Работят с най-големият и доказан американски спонсор - CIEE, както и с няколко други по-малки спонсори. Сайтът им е много добър и пълен с полезна информация както и с реални истории на студенти, които са били на бригада в САЩ. Кредитът, който предлагат с ДСК е най-изгодният на пазара. Оценка 9/10.

Orange са друга добра агенция с голям опит, много офиси и добри оферти. Като проблем при тях можем да отбележим честите оплаквания за забавяние за работни разрешителни и визи, както и по-бавен съпорт. Имат добър сайт и блог към сайта, в който има много полезно съдържание и съвети за твоята бригада в САЩ. Като тяхно предимство може да се изтъкне, че имат повече работни оферти от другите фирми за бригада в САЩ за Калифорния - едно от най-желаниете места за бригада.= (Друг е въпросът дали колкото и готино място да е Калифорния е подходящо място за Work and Travel USA.). Работят с няколко от добрите американски спонсори. Сериозен проблем при тях е, че ако не успееш да си вземеш изпитите или по друга причина се откажеш без да си си направил застраховката им на стойност $160 ще загубиш почти всичките пари, които си им дал. Оценка 8/10

Integral са друга от големите агенции като са и може би най-старата на пазара. Като проблем можем да отчетем старият им сайт, който от няколко години се очаква да бъде сменен. Имат много офиси, голям опит и работят също като Usit Colours с доказан американски спонсор като CIEE. Оценка 7/10

Cool Travel #ЯкатаБригада е техният слоган, който се опитват да потвърждават с комуникацията си и с отношението с клиенти. Слаби страни - малко офиси, кредитът, който предлагат е с неизгодна лихва. Силни страни - готино и свежо отношение, имат студентски център в Massachusetts, Provincetown, в който студентите могат да ходят при нужда. Това може да се окаже от полза за някой, но само, ако работиш именно там. Като цяло и останалите фирми предлагат качествен съпорт, дори когато си в САЩ. Работят със спонсора CCI, който е един от добрите. Оценка 6/10. 

Ако избирате компания, ви съветвам да изберете една от тези. За по-малките ще пиша скоро във втора част на темата. Коя е най-добрата агенция за студентски бригади в САЩ за вас?


Няма коментари:

Публикуване на коментар